Събития

назад

Шекспирова компания „Петровден“ започва репетиции на „Бурята“

176

Шекспирова компания „Петровден“ започва репетиции на „Бурята“

 

 

         Екипът на Шекспирова компания „Петровден“ започва първи репетиции на театралната продукция „Бурята“.  Премиерните дати са 28 и 29 юли от 21:00 ч. на  откритата сцена в ОУ „Константин Величков“, с. Паталеница. Тази година режисурата е поверена на една от най-обещаващите режисьори на българската театрална сцена -  Анастасия Събева.

Анастасия Събева завършва специалността „Режисура за драматичен театър“ в класа на проф. Здравко Митков.

Първата работа на Събева на професионална сцена е учебното представление „Женска управия“, играно и в Младежкия театър. В биографията ѝ на режисьор е още „Антихрист“ от Емилиян Станев в Пловдивския театър, както и няколко детски представления на столична сцена – „Мери Попинс“, „Алиса“ и „Снежната кралица“. Следват успешните спектакли, които утвърждават режисьорското ѝ име  - „Радован III“, „Ромео и Жулиета“, „Кралят Елен“, „Лято и дим“. Преди по-малко от месец беше премиерата на последния ѝ спектакъл „Дванайста нощ“ на Уилям Шекспир, който излезе под шапката на Драматично-куклен театър „Иван Димов“ – Хасково.

В постановката участват както дебютанти на паталенската сцена, така и добре познати лица: Августина-Калина Петкова, Адриана Димова, Анатоли Ставрев, Ахмед Юмер, Богдан Казанджиев, Георги Манчев, Делян Илиев, Константин Икономов, Лана Гекова, Самуела - Ивана Церовска, Стефан Зарев, Стефан Кондров.

Като продължение на традицията на сътрудничество и партньорство с Guildford School of Acting към Университета в Съри, Обединеното кралство, част от екипа са и трима актьори-музиканти, възпитаници на английското училище.

Вече втора година част от Шекспирова Паталеница са и деца от Театрална школа „Пластилин“, гр. Пазарджик

Художник-сценограф ще бъде нашата дългогодишна партньорка в шекспировите лета Теодора Лазарова.

Хореографията е поверена на Вера Молова.

За музикалната среда се грижи Гьорги Георгиев – Антика. Талантливият актьор известен и с вокалното си майсторство ще представи на почитателите на шекспировите представления театрално-музикалния пърформанс „Под небето ви разказвам“ с песни изпълнявани в предишни спектакли на Шекспирова компания „Петровден“.

 

***

Шекспирова компания "Петровден" е с над 20-годишна дейност и се следи с голям интерес както от зрители, така и от професионалисти.

От 1999 г. насам на сцената с най-високия таван са представени 14 от произведенията на Барда, авторски текстове и проекти със силна социална страна.

Инициативата се реализира с финансовата подкрепа на Община Пазарджик, Театрална къща и приятели.

С любезното съдействие на ОУ „Константин Величков“, Читалище „Св. Панталеймон – 1909 и Младежки дом Пазарджик

 

###

 

За контакти:

Инна Церовска - – мениджър на Шекспирова компания „Петровден“

Тел: 0898665552

Email: inna_@gbg.bg

Facebook: Petrovden Shakespeare Company