Събития

назад

НАЙ-ТЕЖКИЯТ "СТРОНГ МЕН" ТУРНИР ЗА ГОДИНАТА ЩЕ БЪДЕ В ПАЗАРДЖИК

273

Събитието с кауза се организира под надслов "Да помогнем на малкия Димитър да оздравее!"

Под инициативата и съдействието на Община Пазарджик,  СК „Бастион" и Българска Федерация по Силови Спортове – "СТРОНГ-МЕН" имат честта да се включат в благотворителен „Стронгмен" турнир, който ще се проведе тази събота - 29-ти юни, в ПАРК- ОСТРОВ „СВОБОДА" с начален час 16:00 ч.

         

С десетото издание на "стронг мен" турнира, гр. Пазарджик заслужено си спечели титлата Столица на силовите спортове. По повод юбилея от БФСС са подготвили две нови дисциплини, като за първи път в България ще видимд по състезателното трасе уреда наречен „Фингъл Фингъс" – 4 метров пилон с тежест 225 кг., който атлетите ще трябва да прехвърлят на 180 градуса. Публиката ще се наслади и на класическите „фермерска разходка", теглене на камион от седнало положение, 110 кг. „логлифт" за максимален брой повторения в 90 секунди, носене на 340 килограмова „стронг мен" кобилица и голямото завръщане – „Камъните на Атлас". 140 килограмовите бетонни топки са с диаметър 70 см., като всеки атлет ще има задачата да преодолее височина от метър и половина с топка в ръце.
 

Редом с емоциите от силовото шоу, гостите на събитието и феновете на „стронг мен" спорта ще имат възможността да се включат в една добра кауза –благотворителен търг с фенски аксесоари – тениски, метални шейкъри за протеин, сакове и много други с бранда на БФСС „СТРОНГ-МЕН" и автографи от атлетите.
 

Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на осем годишния Димитър Ганев от Пазарджик. Димитър е роден със Синдром на Аперт (Болестта на счупените кукли). Като него има  само още две деца в България! Казано накратко - това е състояние, при което костите на черепа се сливат съвсем рано, което засяга формата на лицето и главата. В много случаи пръстите на ръцете и краката също са сляти.
 

Скъпи граждани на Пазарджик и гости на града, заповядайте тази събота, нека заедно помогнем като дарим шанс на едно дете да продължи своя живот!

Банка ДСК

BG81STSA93000023542472

Титуляр: Димитър Борисов Ганев