Новини

назад

Кметът Петър Куленски информира за грубо погазване на правилата поради незаконен строеж на парк-остров „Свобода"

154

Кметът Петър Куленски информира за грубо погазване на правилата поради незаконен строеж на парк-остров „Свобода". В рамките на парка е започнало незаконно изливане на бетонов фундамент, за което сигнализират граждани. Реакцията на Община Пазарджик е бърза и вече са взети мерки за отстраняването му и възстановяването на площта в първоначалния и вид. Нарушителите са санкционирани.

Ето какво сподели кметът:

Искам специално да благодаря на гражданите, които сигнализираха за незаконното изливане на бетонов фундамент в зелените площи на парк-остров Свобода. Будната гражданска активност е това, което движи един град в правилната посока, като ние полагаме усилия, за да има повече чуваемост между общината и хората.

 

Служители на отдел"Строителен контрол" реагираха незабавно на подадените сигнали и извършиха проверка на място, която констатира грубо погазване на нормативните разпоредби. Предприехме мигновени действия - нарушителите са санкционирани, обектът ще бъде премахнат, а тревните площи ще бъдат възстановени в предишния им вид за сметка на нарушителя.